Ribat İnsani Yardım Derneği Yeni Yerinde Hizmette.
Ribat İnsani Yardım Derneği Yeni Yerinde Hizmette.
37 yıl önce ihtiyaç sahiplerine ve mazlumlara hizmet amacıyla kurulan Ribat Eğitim Vakfı hizmetleri hem ülkemizde, hem de Dünya Ülkelerinde sürdürmektedir. Ribat İnsani Yardım Derneği yeni hizmet binasının açılış törenine, Ribat eğitim Vakfı Kurucu olan Abdullah Büyük Hocamız, Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Küçüktoka, Yemen Bakan Yardımcısı Muhammed Suveydi, Gazze Ribat Temsilcisi Muhammed Hafifi, Kosova Temsilcisi Esad Kerimi, Ganalı Öğrenciler ve çok sayıda misafir katıldı.
 
Açılış programı Kuran-ı Kerim okuma Dünya Birincisi Muhammed Şevke’nin okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Ribat eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka, “Ribat eğitim Vakfı olarak 37 yıldır Tüm dünya üzerinde ihtiyaç sahiplerine ve Mazlumlara yardımlar ulaştırmak adına gece-gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün ise özellikle Dünya ülkelerine hizmet edebilme adına yeni hizmet binamızın açılışını gerçekleştiriyoruz.Bu açılış törenimiz münasebetiyle bugüne kadar Ribat eğitim Vakfına maddi ve manevi katkılarından dolayı tüm kardeşlerimize  teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Yemen Bakan Yardımcısı Muhammed Suveydi, “ Yemen bugüne kadar yaşadığı en zor ve kötü günlerini yaşamaktadır. 22 milyon insanımıza çok acil ihtiyacı vardır. Şu an itibariyle 3 milyon insanımız yapılan baskılardan dolayı evlerinden uzaklaştırılmıştır. 1 milyon yetişkin ve 500 bin çocuk hastalıkla mücadele etmektedir. Yemen’in şu an itibariyle temel gıda, ilaç ihtiyacı vardır. Yemen-Türkiye tek vücuttur. Türkiye’nin Yemen tarihinde yeri vardır. Türkiye ve Ribat Eğitim Vakfı, Yemen’i kendi kaderine terk etmeyecektir. Yemen halkı sizlere yardım konusunda haykırmaktadır. Yemen hükümeti adına Ribat eğitim Vakfına, Konya ve Türkiye’ye yaptıkları maddi ve manevi yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Gazze Ribat temsilcisi Muhammed Havifi, “Ribat Eğitim Vakfı yaklaşık olarak 10 yıldır Gazze’ye yardımlarını sürdürmektedir.Su arıtma sistemleri kurarak  Gazze’lileri temiz su ile buluşturmuştur. Ribat, Çadır kentlerde mobil mutfaklar kurarak günlük yemekler ikram etmektedir. Ribat her kurban bayramında bizlerin yanında olmuş ve kurban etleri dağıtmıştır. Ribat Gazze halkına nakit ve ayni yardımlarını kesmeden devam ettirmiştir. Ribat Gazzeli yetimlere sahip çıkmıştır. Ribat, yaptırdığı yetimhanelerle bir kez daha yetimlerin hamisi olmuştur. Gazze halkı adına bizlere sahip çıkan Ribat Eğitim Vakfı'na canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Protokol konuşmalarının ardından Ribat İnsanı Yardım Derneği yeni hizmet binası yapılan dua ve protokol üyelerinin kestiği kurdele ile hizmet açıldı.Gezilen hizmet binası tam not alırken, misafirler pasta, meyve suyu ve irmik helvası ikram edildi.
Tarih: 05.12.2019