Habeşistan'a Yardım Seferberliği
Habeşistan'a Yardım Seferberliği

 

 Gıda krizi nedeniyle 23 milyon kişinin açlıkla yüz yüze geldiği ve kıtlık kaynaklı ölümlerin başladığı Doğu Afrika genelinde, özelde ise Etiyopya’ya baktığımızda gıda krizinin başlıca sebebini şiddetli kuraklık ve iç savaş oluştururken, ekonomik istikrarsızlık, yağış rejimindeki değişiklik ve göç trafiği de krizi tetikleyen etkenler arasında yer alıyor.Bölgede hayvan ölümlerine ve hasatın düşmesine bağlı olarak oluşan gıda fiyatlarındaki artış da devam ediyor. Aylardır Doğu Afrika ve Orta Doğu ülkelerindeki tarlalara zarar veren çekirge sürüleri, her gün 150 kilometre yol kat edebiliyor. Bir kilometrekarede yer alan 40 ila 80 milyon çekirge, sadece bir günde 35 bin kişiye yetecek gıdayı tüketebiliyor. Hiçbir mücadeleye katılamayan Etiyopya ise bunun bedelini yoksullukla ödemeye devam ediyor.

Yaşanan bütün bu olumsuzluklar ve imkansızlıklar üst üste konduğunda şunu söyleyebiliriz ki  o ada : Resmi verilere göre 94 milyon nüfusa sahip Etiyopya'da, açlık tehlikesine maruz kalan insanların sayısının 10 milyonu geçmiş durumda ve bu tablonun değişmesi de imkansız gibi görülüyor.

 

 Bununla birlikte Doğu Afrika ülkesi Etiyopya'da tekrarlayan kuraklık koşulları sebebiyle yaklaşık 7 milyon kişinin gıda yardımına ihtiyaç duyduğu ve halkın yaşantısını olumsuz etkilediği haberi üzerine bölgede çalışmalar yaparak kardeşlerimize ulaştığımızda gıda dağıtımlarımızı gerçekleştirdik.

 

Gıda kolilerimiz ve nakdi dağıtımlarımız  yetimler başta olmak üzere, Kur’an kursları, hafız öğrencilerimize, yetimhanelere ve bölgede belirlediğimiz ailelere yardım heyetimiz tarafından, bağışçılarımızın emanetleri olarak teslim edilmiştir.

Tarih: 05.12.2019